Belépés

RegisztrálásPécs

Pécs Baranya vármegye megyeszékhelye kb. 146.000 lakosú város, mely 162,6 km²-es területen helyezkedik el, más-más építészeti adottságokkal rendelkező városrészekkel.

Városrészek Pécsett:

- Belváros
- Kertváros
- Uránváros
- Egyetemváros
- Bálics
- Donátus
- Szkókó
- Rigóder
- Meszes
- Diós városrész
- Tettye
- Patacs
- Rácváros
- Kovácstelep
- Szabolcsi városrész
- Vasas
- Somogy
- Hird

Megközelíthetősége jó, a régi 6-os út és az M60-as autópálya jóvoltából, amely Budapest felé az M6-os autópályán gyors közlekedést biztosít. Az autópályát tervezik déli irányban is folytatni, összekötni a horvát pályákkal a tenger felé.A város Mecsekoldali beépített részein néhol meredek utcákkal találkozhatunk. Pécsett a Belváros és közvetlen környezete, valamint a Mecsekoldal közvetlenül Belvároshoz kapcsolódó részei (Bálics, Donátus) számítanak a legkívánatosabb lakóhelynek. Itt kisebb, 4-8 lakásos társasházi lakásokat keresnek, lehetőleg kertkapcsolattal. Kedvelt lakástípus a nappali plusz két-három hálószobás lakás kertkapcsolattal, de keresik az új vagy újszerű nem tetőtéri lakásokat is.

Vitényi Roland
Vitényi RolandA település szakértőjevitenyi.roland@ghf.hu
+36 70 310 2597
A Pécsi Tudományegyetem miatt egyre több diák keres lakhatási lehetőséget a városban. Az utóbbi időben nagyobb cégek is ide helyezték székhelyüket, ennek köszönhetően nőtt a munkahelyek száma is a városban. A városban az elmúlt években több helyen építettek, leginkább új társasházakat. Pécs belvárosában szinte már nincs olyan építési telek, amely eladó lenne, ne kezdtek volna rajta építkezésbe, vagy a tervezésig ne jutottak volna el.