Belépés

RegisztrálásVillány

Villány város a Szársomlyó lábánál helyezkedik el Nagyharsány, Villánykövesd, Magyarbóly és Márok között Baranya vármegyében.

A települést északi irányból az M60-as autópálya irányából Bóly felöl közelíthetjük meg. Egy másik útról északról Pécs felöl Újpetre, Palkonya felöl, nyugati irányból Harkány és Siklós felöl érhetünk a városba. Elkerülő út a település déli részén található amely valamennyire forgalomcsökkentő hatással bír. Távolsági buszközlekedés és vasútállomás is található itt. Lélekszáma jelenleg kb. 2300 fő.

A községben jellemzően családi házak és társasházi lakások találhatók, saját általános iskolája, óvódája és bölcsődéje, művelődési háza van. A lakosok földműveléssel, gyümölcstermesztéssel és borászattal foglalkoznak és jelentős a turizmus-vendéglátás. Az utcák hangulata leginkább falusias, a pincék és panziók ablakait muskátlik díszítik. Háziorvosi rendelő, fogászat, gyermekorvos és patika is megtalálható a lakosok számára. A bevásárlást kis boltokban lehet helyben megoldani vagy a közeli Siklóson, Pécsen, Mohácson nagyobb bevásárló központokban.

Minden évben megrendezésre kerül a villányi borfesztivál és számos borprogram, szüret. Gasztronómiailag a házi finomságok, hagyományos magyaros ételek jellemzik.

Ismert és kedvelt kirándulóhelynek számít a Szársomlyó. A hegy lábánál egy szoborparkot is meglátogathatnak az ide érkezők. A közeli siklósi vár és termálfürdő is jó program lehet, vagy a harkányi gyógyfürdőzés ami autóval 20 percre található. Helyben pedig a szőlővel, borral kapcsolatos élményekben lehet részünk mint például a bormúzeum és a pincesor. A Villányba látogató turisták számos szálláshely közül választhatnak.

Sportolásra is számos lehetőséget nyújt a település mint például a lovaglás, siklóernyőzés a hegyről vagy a labdarúgás.

A települést ajánlom a hangulatos borvidéket és nyugalmat keresők számára.
Vitényi Roland
Vitényi RolandA település szakértőjevitenyi.roland@ghf.hu
+36 70 310 2597